Piet Roks Jongehondendag

 

"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst" zei Piet Roks vaak en om zicht te houden op de toekomst van het ras nam hij samen met Ricky Lochs-Romans het initiatief voor de eerste Jongehondendag in 1988.

 

Deze dag, waarbij velen in de vorm van noeste arbeid hun steentje bijdragen voor het welslagen ervan, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen dat binnen de Ierse Setter Club niet meer weg te denken is. Van heinde en verre komen liefhebbers met hun Ierse Setter (tot de leeftijd van 30 maanden) naar Ulvenhout.

  Toen Piet in mei 1998 plotseling overleed werd de leiding ervan overgenomen door zijn vrouw Marga. Als hommage aan hem werd deze dag sindsdien naar hem genoemd.

Inmiddels heeft zijn dochter Audrey het stokje overgenomen. Wilt u weten wat uw fokker van uw hondje vindt?

 

Wilt u een weerzien van de broertjes en zusjes van uw hond?

Wilt u weten hoe een geroutineerde fokker uw Ierse Setter beoordeeld?

Dan is Ulvenhout daarvoor de aangewezen plek om in een ongedwongen, sfeervolle omgeving te verblijven!

   

Dit jaar word de Piet Roks Jongehondendag gehouden op zondag 10 november 2019, wederom in Jeugdland te Ulvenhout.

Inschrijving staat open voor alle jonge Ierse Setters van 9 weken tot 30 maanden.

Dit jaar worden ook de oudjes in het zonnetje gezet: de veteranen vanaf 7 jaar en de senioren vanaf 10 jaar zijn ook van harte welkom! Heeft u een oudje en zou u eens willen weten wat een ervaren fokker van uw hond vindt?

Schrijf hem dan in en geniet van de andere (grijze) wijze snoeten! In de eindkeuring zal ook een beste veteraan gekozen worden en natuurlijk krijgt u een verslag en diploma mee naar huis.

Dit jaar worden de keuringen verzorgd door: Mw. Ann Paleski (SE) kennel Dubliner

 

   

Adres: Sportpark Jeugdland, Jeugdland 1, 4851 AT Ulvenhout

Inschrijfgeld voor leden: € 25,00 voor de eerste hond
€ 20,00 voor iedere volgende hond
€ 15,00 voor de veteranen (telt niet als eerste hond)
Inschrijfgeld niet-leden:

zie leden, extra toeslag € 5,00  per hond

online inschrijven


 

Vorige jaren:

2005 2008 2011 2014 2017
2006 2009 2012 2015 2018
2007 2010 2013 2016 2019

Deelname en of bezoek aan een evenement georganiseerd door of onder auspiciën van de Ierse Setter Club geschiedt voor eigen risico. De Ierse Setter Club, dan wel de organisatie van het evenement, kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade die u of uw huisdier(en) aan personen, andermans dieren of goederen toebrengt, of die aan u, uw huisdier(en) of goederen wordt toegebracht. Schade, verlies en/of diefstal kunnen nimmer op de Ierse Setter Club, het bestuur en/of de organisatie worden verhaald. De deelnemer/bezoeker aan een evenement dient afdoende verzekerd te zijn tegen de risico's die met het evenement gepaard kunnen gaan en de Ierse Setter Club gaat ervan uit dat de deelnemer/bezoeker derhalve tenminste een WA-verzekering heeft afgesloten.


 

Verantwoordelijk Bestuurslid

Frans Raats
isc.kcm@gmail.com

 

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de ABC 

iscadviesenb@gmail.com

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

 

 

Het lustrumboek is nog te bestellen. U kunt een mailtje sturen aan de penningmeester via leden.isc@gmail.com Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 10 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!