Jachtworkshop

Op zaterdag 21 november 2019 organiseert de Ierse Setter Club een jachtintroductiedag.

Deze introductiedag wordt gehouden bij De Waltakke in Lochem in samenwerking met trainer Johan Kraay.

Indien de belangstelling voor de introductie groter is dan de capaciteit zullen we kijken voor een eventuele 2e dag. Ervaringsdeskundige op het gebied van jacht met staande honden Johan Kraay zorgt voor een aantrekkelijk programma. U kent Johan wellicht van het boek ‘veelzijdig naar de top’. Het doel is om u kennis te laten maken met de jacht. De Setter is tenslotte een jachthond met, als het goed is, een uitstekende neus.

De ochtend staat in het teken van de theorie. Johan zal uitleggen wat er van de hond verwacht wordt, hoe de hond werkt en wat de hond nodig heeft om te werken. Ook de werkhouding en dergelijke komen aan bod. Daarna gaan we onder leiding van Johan het veld in voor het echte werk. U zult versteld staan wat uw hond kan en met welk enthousiasme hij of zij aan het werk gaat.

De kosten voor deze dag bedragen bij inschrijving van ten minste 8 deelnemers € 39,50, inclusief thee en koffie in de ochtend én een lunch, niet leden betalen 5 euro extra per inschrijving. We hebben minimaal acht deelnemers nodig om de dag door te kunnen laten gaan. Een groep mag uit maximaal 10 deelnemers bestaan U kunt zich inschrijven via iscjacht@gmail.com onder vermelding van uw naam, de naam van de hond, het geslacht van de hond, uw e-mailadres en telefoonnummer. Wij kijken uit naar een leuke en leerzame dag!

Arie van der Laan

iscjacht@gmail.com

06-38 38 49 43

      

 

 

Enquete

Om de gezondheid van onze rassen in de gaten te houden willen we graag zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Ook als er geen problemen zijn horen we dat graag! Hiervoor vragen we u om het enquêteformulier in te vullen.

DNA onderzoek epilepsie

Heeft u een Ierse Setter met epilepsie? U kunt deelnemen aan het DNA onderzoek door een buisje bloed te laten afnemen. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de ABC 

iscadviesenb@gmail.com

Per 24 augustus 2015 dienen de fokdieren voor de dekking DNA getest, danwel van vrij geteste ouderdieren te zijn, voor de aandoeningen CLAD, PRA rcd-4 en von Willebrand Disease.
LET  OP: Indien u gebruik wilt maken van de korting via de ISC lees dan de gewijzigde procedure hier.

Wilt u de Nieuwsbrief van de Ierse Setter Club ontvangen? U kunt uw mailadres doorgeven via isccommunicatie@gmail.com

 

 

Het lustrumboek is nog te bestellen. U kunt een mailtje sturen aan de penningmeester via leden.isc@gmail.com Het boek bevat 288 pagina's in kleur met heel veel foto's en informatie. Voor slechts 10 euro excl. verzendkosten kunt u het bestellen, maar OP=OP!